Sposób przygotowania

Sprawione ryby, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i oprószyć pikantna przyprawą do mięs. Wstawić na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać drobno posiekaną cebulę, kiedy się zeszkli dołożyć drobno pokrojone papryczki. Chwile razem podsmażyć a następnie przełożyć do rondelka i podlać szklanka gorącej wody. Gotować około 15 minut na małym ogniu, dodać pokrojona natkę z pietruszki, posolić do smaku. Aby sos był gęsty możemy zaprawić go 1 łyżeczka mąki rozmieszanej z wodą. Na patelni rozgrzać olej, kłaść panierowane w mące ryby. Smażyć z każdej strony na złoty kolor (dosmażać pod przykryciem).
Rybę kłaść na talerze, polać ostrym sosem, podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię pikantne przyprawy
  • 12
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam ryby :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    pstragi mniam!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    mniam mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !