Sposób przygotowania

Do zagotowanego bulionu dodać pokrojone w plasterki marchewki i pietruszkę, gotować do miękkości. Odcedzić wywar. W garnku rozgrzać masło, dodać mąkę, mieszając wlewać po trochu wywar z warzyw. Doprawić solą i gotować ok 8 minut. Wrzucić ugotowane marchewki i posiekany szczypiorek, od razu zdjąć z ognia. Na talerzach ułożyć połówki jajek na twardo i delikatnie wlać zupę.
Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam szczypiorek, ale takiej zupki jeszcze nie jadłam
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    hmm ciekawa zupa tym bardziej że ze szczypiorkiem
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam szczypioreczek :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra jets
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    mamcia lubi
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    supcio
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie jadłem takiej,ciekawa zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawa zupka,nie jadłam takiej jeszcze.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię zupy chętnie bym się poczęstowała.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !