Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z włoskiej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
cebula biała 1 szt.
jajko 2 szt.
kasza manna 1 szklanka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z włoskiej kapusty

Kroki postępowania

1
Przygotowanie:
Kapustę pokroić i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcisnąć. Bułkę namoczyć w mleku i również dobrze wycisnąć.
Krok 1 - Kotlety z włoskiej kapusty foto
2
Cebulę drobno pokroić i usmażyć na maśle.
Krok 2 - Kotlety z włoskiej kapusty foto
3
Kapustę, cebulę, i bułkę zmielić, dodać jajka doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym, oraz wsypać kaszę mannę.
Krok 3 - Kotlety z włoskiej kapusty foto
4
Masę dokładnie wymieszać. Formować łyżką kotlety i smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor. Podawać z ostrym dowolnym sosem.
Krok 4 - Kotlety z włoskiej kapusty foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.11.2014 21:24
bardzo fajne kotleciki
Adam/ZUB3R 26.11.2014 17:23
bardzo lubię takie kotlety
Kulinarna Ja 26.11.2014 17:03
super pomysł, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak