Sposób przygotowania

Żołądki umyć, oczyścić, pokroić. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, krótko podsmażyć. W garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę bulionową oraz podsmażone żołądki. Dodać troszkę soli, majeranek, ziele angielskie i listek laurowy. Wszystko dusić, aż żołądki będą miękkie, co chwilę podlewając wodą. . Na patelni podsmażyć posiekaną cebulkę i czosnek. W rondelku ugotować marchewkę pokrojoną w talarki i pocięte na kawałki szparagi. Gdy żołądki będą miękkie dodać ugotowane warzywa i cebulkę z czosnkiem. Podprawić potrawę śmietaną zamieszaną z mąką i wodą. Dodać sól i pieprz. Zagotować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo takie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !