Sposób przygotowania

Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w grubą kostkę, oprószyć mąką i zrumienić kładąc na rozgrzany tłuszcz, przełożyć do rondla.

Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu pozostałym od smażenia mięsa, dodać do mięsa.

Mięso podlać małą ilością gorącej wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz i dusić na małym ogniu.

Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paski, zetrzeć na tarce o grubych otworach, dodać do mięsa i dusić.

Kapustę oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać do mięsa i dusić do miękkości.

Z reszty tłuszczu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę,dodać koncentrat pomidorowy.



Gdy mięso będzie miękkie dodać zasmażkę, doprawić do smaku solą i zagotować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    syte jedzenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !