Sposób przygotowania

Watróbke oczyscic z zylek i dobrze wyplukac, az woda bedzie zupelnie czysta, po czym osuszyc papierowym recznikiem. Cebule obrac i oplukac, warzywa z puszki odsaczyc. Czosnek obrac i pokroic w drobna kostke. Na patelni rozpuscic maslo i wrzucic pokrojona w polpiorka lub kostke cebule. Podsmazyc przez kilka minut i dodac watróbke. Podczas koncowego etapu podsmazania, dodajemy sos sojowy, cukier, pieprz ziolowy (prymat) i papryke. Mieszamy kilkakrotnie, aby watróbka lekko sciela sie z kazdej strony, a cebula zeszklila, Do cieplego bulionu dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy i polewamy nim watróbke i cebule. Zagtowoujemy i doprawiamy sola, pieprzem, chili, sokiem z cytryny. Dodajemy kukurydze i fasole, ponownie zagotowujemy i gotujemy na srednim ogniu przez ok 25 minut, az watróbka bedzie mieciutka. Na koniec doprawiamy do smaku wedle uznania. Danie jest na prawde bardzo smaczne, mozna je podac jako gulasz do ryzu, ziemniakow, kaszy, lub podac samodzielnie badz z pieczywem. Podawac na goraco. Na prawde smaczne danie. Watróbke mozna podzielic na mniejsze porcje, wtedy czas duszenia bedzie krótszy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Muszę spróbować,bo jeszcze takiej wątróbki nie robiłam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    pyszności.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię wątróbke
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię wątróbkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Tak jeszcze nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    z takim sosem wątróbki jeszcze nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    mniam, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !