Sposób przygotowania

Warzywa obieramy, myjemy i suszymy. Pomidory myjemy i kroimy na cienkie plastry. Cukinie, cebule, papryke i czosnek kroimy w drobna kosteczke. Polowe jednej cukinii, kroimy w ok 2mm-trowe prazki i pozostawiamy do ulozenia na wierzch zapiekanki. Natke pietruszki myjmy, suszymy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwe i wrzucamy cebule z papryka, smazymy przez ok 2-3 minuty, dodajemy cukinie, cukier, sól, pieprz i lyzeczke papryki, smazymy czesto mieszajac przez 15 minut, do miekkosci warzyw. Roztrzepujemy jaja, mieszamy je z jogurtem, sola, natka pietruszki, sola, pieprzem, papryka. Warzywa z patelni odsaczamy z wody i tluszczu, mieszamy z masa jajeczno-jogurtowa, maka kukurydziana i czosnkiem. Podluzna zaroodporna forme wyscielamy papierem do pieczenia, wylewamy do niej mase z warzywami. Na wierzch ukladamy kawalki pozostalej cukinii i pomidora, opruszamy oregano, sola i pieprzem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok 35-45 minut w 190 stopniach, mozna zwiekszyc nieco temperature przed zakonczeniem pieczenia, w celu zrumienienia dania.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Sarenko, rewelacyjne jedzonko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    piękna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    rewelacyjnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !