Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę i zalać wrzącym rosołem z kostki. Gotować ok. 5 minut, odcedzić. Mięso pokroić w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić, cienko poszatkować, udusić na tłuszczu, posolić i oprószyć mąką, zalać śmietaną i raz jeszcze podgrzać, nie dopuszczając do wrzenia. Jajko wymieszać z ostudzonymi pieczarkami. Formę do zapiekania natłuścić i wysypać bułką tartą. Ziemniaki wymieszać z mięsem i siekaną natką, wyłożyć do formy, lekko posolić. Zalać 1 szklanką rosołu a na wierzch dać sos pieczarkowy i posypać bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    super,szczególnie dla zapracowanej Pani domu!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybko i smacznie
  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    tak fantastyczny.przepis prosty i pyszny
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    takie zapiekanki są najlepsze
  • 10
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    i porzadki w lodówce zrobione :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kocham zapiekanki
  • 4
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    expresowe i smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    szybko i fajnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    fajny przepis,muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Proste a jakie smaczne;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    i pozamiatane ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    z takich składników na pewno wychodzi pyszna zapiekanka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !