Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać do mąki roztarte z solą i 2 łyżkami śmietany żółtka. Ciasto zagnieść i wstawić na 20 min do lodówki. Grzyby obgotować, pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i udusić, dodać grzyby z wywarem, chwile poddusić. Resztę śmietany rozmieszać z jajkiem, dodać do grzybów, przyprawić. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować. Na formie posmarowanej tłuszczem ułożyć jeden placek, na nim nadzienie. Przykryć drugim plackiem i zacisnąć brzegi. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku, aż kulebiak przybierze rumiany kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    Pyszności:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubię
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !