Sposób przygotowania

Filety z ryby umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, posolić, pomieszać z przyprawą do ryb Prymat, pieprzem, pokropić cytryną. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, przysmażyć mieszankę z warzyw ok 5 min. od czasu do czasu mieszając. Warzywa wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Na patelnię, na której pozostał olej po podsmażonych warzywach wrzucić kawałki ryby i poddusić ją ok 5 min, dolewając troszkę wody. W rondelku mąkę zasmażyć z masłem, rozprowadzić wodą, dodać po łyżeczce tymianku i bazylii oraz ostrą paprykę. Sos połączyć z podduszoną rybą. Wszystko zamieszać i przełożyć na warzywa. Piec w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku ok 20 min.
Warzywa mrożone można zastąpić świeżymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna taka rybka;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    lubię obiady na szybko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof27

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne danie
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszniutka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    musi byc pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !