Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi z kurczaka z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 4 sztuki
cebula 1 duża
pieczarki 70 dkg
czosnek 3 ząbki
majonez tradycyjny 1 duży

Przepis i sposób przygotowania na: piersi z kurczaka z pieczarkami

Piersi przekroić na pół, lekko potłuc, posypać pieprzem i solą. Blachę posmarować margaryną, na to posypać pokrojony czosnek i ułożyć piersi.
Na piersi ułożyć drobno pokrojoną cebulę pokrojona
w kostkę. Na to wszystko zetrzeć pieczarki na tarce – grube oczka, na to łyżkę majonezu.
Piec w piekarniku około 50 minut (180o C).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak