Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić na kawałki(wołowinę można zastąpić mięsem wieprzowym) zalać wrzątkiem. Dodać pokrojone w paski lub plasterki warzywa, wrzucić przyprawy. Gotować na małym ogniu aż do miękkości. Chrzan wymieszać z bulionem. Otrzymany płyn połączyć z mąką i dodać do mięsa, gotować cały czas mieszając przez 2-3 min. Dodać do smaku sól, cukier i sok z cytryny. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    brzmi interesująco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie wygląda. Uwielbiam tego typu dania.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    mój mąż by nie zjadł z powodu chrzanu, ale ja spokojnie zjadłabym jego porcję ;)
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    bardzo ladnie wyglada i zapewnie tak tez samkuje
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    zapowiada się smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !