Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić wg uznania.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć od czasu do czasu mieszając.
Dodać pokrojoną cebulkę, chwile podsmażać i dodać pieczarki.
Wszystko przyrumienić mieszając, aby się nie przypaliło.
Podlać około 1 litrem wody, i dusić prawie do miękkości.
Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać koperek i doprawić do smaku.
Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos zagotowując go.
Ewentualnie jeszcze doprawić w miarę konieczności.
Makaron ugotować wg przepisu, nałożyć na talerz i polać sosem.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pychotka
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie jedzonko.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo dobry makaronik
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    bardzo lubię ten makaron
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ja kocha makarony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !