Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet pod marchewkową pierzynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 gram
fasolka szparagowa 20 dkg
marchew 4 szt
majonez 3 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
sól
pieprz
przyprawa do zup
ser żółty 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Filet pod marchewkową pierzynką

Kroki postępowania

1
Filet kroimy na kawałki, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.
Majonez i chrzan mieszamy razem.
Krok 1 - Filet pod marchewkową pierzynką foto
2
Marchewki ścieramy na tarce na drobnych oczkach i chwilę podsmażamy na oliwie. Fasolkę chwilę blanszujemy w osolonej wodzie.
Krok 2 - Filet pod marchewkową pierzynką foto
3
W naczyniu żaroodpornym układamy najpierw filet, następnie układamy fasolkę, marchewkę, majonez wymieszany z chrzanem.
Krok 3 - Filet pod marchewkową pierzynką foto
4
Na majonezie układamy żółty ser, ja ułożyłam paski, ale można zetrzeć na całości.
Krok 4 - Filet pod marchewkową pierzynką foto
5
Zapiekamy w 180 stopniach ok 45 minut.
Krok 5 - Filet pod marchewkową pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.07.2014 18:01
bardzo dobre
Patriszja
Patriszja 24.07.2014 18:17
mmmm smaczności :)
gosia1988 24.07.2014 17:35
pyszne danie na obiad
ben-ka 24.07.2014 17:16
ładnie to zrobiłaś,prawie jak ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak