Sposób przygotowania

Oczyszczone pory przekroić wzdłuż i dokładnie wymyć w środku. Pokroić jeszcze w poprzek na mniejsze kawałki, włożyć na rozgrzaną margarynę i krótko podsmażyć. Zalać 3 szklankami wrzącej wody, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i razem gotować ąż będą miękkie. Następnie zmiksować lub przetrzeć przez sitko. Doprawić zupę mlekiem wymieszanym z mąką, zagotować, przyprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i kostką bulionową. Z jajek i mąki zrobić lane kluski. Przed podaniem wlać je wprost do zupy, ugotować kluseczki. Zupę posypać zieleniną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię zupę porową
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką zupkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !