Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja z serem i szynką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuka
szynka 6 plaster z kurczaka
ser żółty 2 plaster
majonez 2 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja z serem i szynką

Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek. Przecinamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka.

Szynkę i ser żółty kroimy w bardzo cienkie paseczki o długości około 1 cm.

Żółtka jaj ucieramy dokładnie z majonezem i jogurtem naturalnym.

Dodajemy pokrojony ser żółty, szynkę oraz drobno posiekany koperek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przygotowaną masą napełniamy białka jaj. Podajemy od razu po przygotowaniu. Możemy dodatkowo posypać jeszcze jajka odrobiną koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 15.06.2014 18:16
pyszne takie faszerowane jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak