Sposób przygotowania

Miód rozetrzec z sosem sojowym i dwoma lyzkami wody, dodac czosnek przyprawy korzenne, i sol. starannie wymieszadc, skóre boczku ponacinac w kartke natrzec boczek marynatą, owinąc folia aluminiowa odstawic na kilka godzin ( najlepiej na cala noc) w zimne miejsce. Wlozyc mieso do brytfany (skorka do gory)
podlac 2-3 łyzkami wody i piec 15 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni.
Zmniejszyc temperature do 180 stopni, i piec jeszcze 40-50 minut dwu- trzykrotnie podlewajac mieso odrobina wody. Ostudzony boczek wstawic na kilka godzin do lodowki zeby dobrze zastygł. Kroic w dosc cienkie plastry. Podawac z razowym pieczywem chrzanem lub cwiklą i piklami.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    musi byc smaczny
  • 4
    original
    Opublikowano

    Josef1

    swietny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Joanna132

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    elżbieta20

    pycha robilam juz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !