Sposób przygotowania

Przepis praktycznie taki sam jak każdy tyle,że całej puszystości i smaku dodaje kefir a ciasto zawsze wychodzi.
Mąkę przesiać z solą,.Połowę wody wymieszać z drożdżami i cukrem,odstawić na 5min.Wlać drożdże do mąki i powoli dodawać olej,resztę wody i kefir(do uzyskania odpowiedniej masy).Wyrabiać,przykryć i zostawić na 2 h. Następnie formować placek i najpierw sam podpiec ok10min w200stopniach na środkowym poziomie piekarnika.

**
ewentualnie z suchymi drożdżami, wszystko od razu wymieszać i odstawić do wyrośnięcia...ale aż \"tak duże\"to ono nie wyrośnie na suchych ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    smarować sosem po wyjęciu z piekarnika
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !