Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką.Gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto nie klei się do stołu, nie trzeba więc podsypywać mąką.Szklanką wykrawać kółka i kłaść do środka jagody(wcześniej umyte i wysuszone). Mocno skleić brzegi.

Gotować w osolonej wodzie około 5- 8 minut. Gdy pierogi wypłyną gotować jeszcze przez 3minuty.

Pierogi z jagodami najlepiej polać naturalnym jogurtem, lub śmietaną wymieszaną z cukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciasto faktycznie się nie klei, ale odrobina mąki do posypanianie zaszkodzi.
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie ,ale zjadłabym gdyby ktoś mi zrobił.
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Uwielbiam pierogi z jagodami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !