Sposób przygotowania

Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, podczas gotowania zdejmując miękkie liście. Mięso wymieszać z jajkami, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną drobno i podsmażoną na oliwie cebulkę. Wyrobić farsz mięsny( można dodać także dowolne zioła). Farsz nakładać na miękkie liście kapusty, zawijać. Gołąbki wkładać do garnka, zalać wodą, która została z gotowania kapusty. Gotować przez 40- 50 minut, sos doprawić do smaku solą i pieprzem, zaprawić mąką i koncentratem pomidorowym( można także dodać śmietanę). Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki.
RADA: Jeżeli nie chcemy, aby gołąbki przywarły do dna garnka możemy włożyć na dno pokrywkę od mniejszego garnka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    gołąbki lubię bardzo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    gołąbki uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dzisiaj robiłam gołąbki
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    najbardziej lubia takie gołąbki moje dzieci z sosikiem pomidorowym
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszne gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !