Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę i przełożyć na patelnię( jeśli to wołowina, wówczas dodajemy odrobinę tłuszczu, a jeśli kurczak, wtedy nie dodajemy tłuszczu). Mięso łączymy z przyprawą do gyrosa i smażymy na patelni często mieszając, po usmażeniu odstawiamy do ostudzenia. Kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Kukurydzę odsączamy z zalewy i przelewamy wrzątkiem. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Oliwki kroimy w plasterki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodając majonez i keczup. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ciekawa sałatka, będę musiała Twój przepis wykorzystać :)))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobna, aleinaczej układam. Teraz dla odmiany wypróbuje Twój sposób
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobrze się zapowiada
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    całkiem fajne składniki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    niezła sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Uwielbiam takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    lubię ją
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !