Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spiralki z białej kiełbaski :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

½ łyżeczki powideł śliwkowych,pieprz mielony,¼ szklanki słodkiej śmietanki,łyżeczka mąki,4 patyczki do szaszłyków
biała kiełbasa 8 szt. (cienka)
olej słonecznikowy 3 łyżki
masło 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Spiralki z białej kiełbaski :

Cienkie białe kiełbaski ( po 4 sztuki ) zwinąć w 2 spiralki .Spiąć je patyczkami do szaszłyków tak by się nie rozpadły. Ułożyć w garnku. Zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i parzyć kiełbaski przez 15 minut. Wyjąć z wody. Na patelni rozgrzać olej i masło. Obsmażyć ,, spiralki „ na rumiano z obu stron. Dodać na patelnię sos sojowy, powidła, śmietankę . Doprawić pieprzem . Dusić chwilę kiełbaski .Sos zagęścić mąką .
Kiełbaski podawać na gorąco jako danie obiadowe, na ciepło jako gorącą przekąskę lub na zimno.

Na wywarze z parzenia kiełbasek można ugotować barszcz biały lub kartoflankę ( lub żurek jak kto lubi )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 19.06.2012 17:07
super
Ewa111 03.08.2010 12:36
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak