Sposób przygotowania

Przestudzić ziemniaki i zemleć lub przecisnąć przez praskę wraz z białym serem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Pokrojony koperek i cebulę dodać do ziemniaków, wymieszać, doprawić pieprzem i solą.
Z mąki, jaja, masła, wody i soli zrobić ciasto pierogowe. Podzielić na części, wałkować na placek. Szklanką wyciąć kółeczka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane pierogi polać zrumienioną na tłuszczu cebulką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy takich nie robiłam, ale z chęcią wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super pierogi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !