Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać wodą, osolić, dodać szczyptę cukru. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 2,5 godziny. Warzywa (marchewka, pietruszka, natka z selera i pietruszki) umyć i obrać, pokroić, dodać w połowie gotowania. Równocześnie doprawić pieprzem. Cebulę obrać, przeciąć na pół, zrumienić nad płomieniem piecyka, dodać do rosołu. Ugotowany rosół przecedzić przez gęste sito, ewentualnie doprawić maggi i pieprzem. Posypać natką z pietruszki. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i mięsem wołowym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    u mnie rosołek je się zazwyczaj z makaronem, ale od czasu do czasu ziemniaczki też lubię dać
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ja rosół to z ziemniakami wolę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam rosół
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ma-pl

    Smaczna taka zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    nie jadłam jeszcze rosołu z ziemniakami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !