Sposób przygotowania

PLACKI TORTILLA:
*Mąkę przesiać do miski, dodać sól i gorącą wodę (2/3 szklanki). Zacząć wyrabiać ciasto (jeśli całość jest zbyt rzadka dodajemy więcej mąki lub jeśli jest zbyt "sypka" dodajemy więcej wody). Po chwili wyrabiania ciasta, dodajemy oliwę z oliwek i ponownie wyrabiamy (ok.3-5 minut)
*Następnie zakrywamy wyrobione ciasto ścierką na około 20-30 minut.
* Po upływie czasu rozdzielamy placki na 4-5 części i wałkujemy z nich cienkie placki.
*Następnie na suchej rozgrzanej patelni smażymy je aż będą lekko rumiane.
* Przed zawijaniem placków lekko nawilżam je wodą, wtedy łatwiej się rolują i nie pękają.

*KREWETKI
* Jeśli są mrożone- rozmrozić.
* Na patelnie dodać trochę oliwy i masło.
*Dodać posiekane chilli i czosnek.
*Chwilę podgrzać, następnie dodać krewetki. Smażyć, pod koniec dodać świeżą posiekaną natkę pietruszki i 2 łyżki soku z cytryny.

SOS majonezowo- jogurtowy
* Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, dodać sól, pieprz i sok z cytryny.

*Warzywa pokroić według uznania.

*Na dni placka rozłożyć sos majonezowo- jogurtowy,położyć sałatkę, krewetki, warzywa i polać sosem chilli.
Całość zawinąć i wsuwać :)

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Romanowka

    Kolorowo, wyraziście i smacznie! Super danie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bogaty ten wrap w składniki :) Bardzo smaczny!
  • 0
    10703918_1692098381015658_5569143400875715120_n
    Opublikowano

    pycholka

    Szaleję za krewetkami! Na pewno spróbuję w najbliższym czasie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !