Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garnek z mięsem i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
wieprzowina

Przepis i sposób przygotowania na: Garnek z mięsem i papryką

SKŁADNIKI: 1,8 kg mięsa z kurczaka, 900 g pokrojonej w kostkę wieprzowiny, 450 g solonej wołowiny, pól litra wody, 3 pokrojone w plastry cebule, 3 posiekane ząbki czosnku, pół łyżeczki ostrej papryki, pół łyżeczki świeżego tymianku, 2 łyżki brązowego cukru, 2 łyżki sosu Worcestershire, pół łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu, 4 całe papryczki Scotch Bonnet - użyliśmy papryczek chili.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso włożyć do garnka. Zalać wodą, przykryć i gotować przez 2 godziny. Dodać cebulę, czosnek, paprykę w proszku, tymianek, brązowy cukier, sos Worcestershire i czarny pieprz. Wymieszać. Na wierzchu ułożyć papryczki Scotch Bonnet. Przykryć i dusić kolejne 40 minut. Podawać z chrupiącymi bułeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 05.08.2010 18:30
Interesująco wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak