Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 7 dużych sztuk
jajko 8 szt
cebula 1 szt
sól i pieprz
majonez 3 łyżki
masło
szczypiorek 0,5 pęczka
dekoracja
sałata
natka pietruszki
papryka
rzodkiewka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić jajka na połowę, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki i dusić, aż będą miękkie. Następnie udusić cebulę, połączyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do pieczarek. Wyjęte żółtka rozgnieść widelcem, dodać do pieczarek, razem z majonezem, wymieszać. Takim farszem napełniać połówki jajek, kłaść jajka na sałacie, ułożonej na talerzu, udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.01.2014 07:46
bardzo fajne!!!
Barbara777 26.01.2014 21:05
smaczne jajeczka
Piotr-21 26.01.2014 17:12
bardzo smaczne
Barbara/zuza22_85 26.01.2014 16:58
pyszne jajka
idealme 26.01.2014 16:55
bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak