Sposób przygotowania

Fasolę umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Miękką osolić i odstawić. Selery i jabłka umyć, obrać i pokroić. Dodać pokrojoną cebulę, osolić, zalać 1,5 szklanki wrzącej wody, ugotować do miękkości, ostudzić i zmiksować. Podgrzać koncentrat pomidorowy, roztarty z solą czosnek, przyprawić papryką i cukrem. Fasolę odcedzić, zalać gorącym sosem i posypać utartym serem. Potrawę podawać z dodatkiem surówek.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ech same pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam taka fasolę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !