Sposób przygotowania

Ziemniaki przeciskamy przez praskę.Dodajemy mąkę ziemniaczaną, dodajemy żółtka, jajko, solimy. Ciasto wyrabiamy na stolnicy, posypujemy mąką tortową. Formujemy \"kopytka\".
Gotujemy je w osolonej wodzie. Masło roztapiamy na niewielkim ogniu, dodajmy bułkę tarta i lekko przysmażamy. Dodajemy do niej kopytka, dokładnie mieszamy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    smaczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno nie robiłam
  • 7
    original
    Opublikowano

    rosik93

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    kopytka też mi orginalny prepis, znamy pomysłodawce myslałma że to dośc stara potrawa ,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota61

    uwielbiam kopytka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    odp do Pani Eweliny: uwielbiam Pani komentarze ... i kompletnie ich nie rozumię
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    też lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    kopytka bardzo lubię twoje wyglądają smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    dziękuję :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !