Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Składniki:
1 bakłażan
1 cukinia
3 ząbki czosnku
1 natka pietruszki
garść listków bazylii
garść świeżego młodego szpinaku
1 łyżka oliwy z oliwek
pieprz
szczypta soli
1 łyżka syropu z granatów
2 figi - miąższ


Przygotowanie:
Warzywa myjemy.
Bakłażana przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ tak aby powstały nam dwie miseczki bakłażanowe.
Cukinię wraz ze skórką kroimy na kosteczkę. Siekamy czosnek. Warzywa wraz z resztą składników wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy. Następnie wszystko blendujemy. Wypełniamy miseczki z bakłażana i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. 180 stopni góra i dół. Pieczemy około 40 minut.


Gotowe :)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    kriko

    wyglada apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Czyki

    Na takie cudo to i ja bym się skusiła:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pięknie się prezentuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pawel123

    ale to pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Romanowka

    Wygląda rewelacyjnie, dla mnie bomba!
  • 0
    original
    Opublikowano

    monia2005

    piękne zdjęcie ,wygląda bardzo zachęcająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rysia

    Lubię takie warzywa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !