Sposób przygotowania

Składniki:
1 bakłażan
1 cukinia
3 ząbki czosnku
1 natka pietruszki
garść listków bazylii
garść świeżego młodego szpinaku
1 łyżka oliwy z oliwek
pieprz
szczypta soli
1 łyżka syropu z granatów
2 figi - miąższ


Przygotowanie:
Warzywa myjemy.
Bakłażana przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ tak aby powstały nam dwie miseczki bakłażanowe.
Cukinię wraz ze skórką kroimy na kosteczkę. Siekamy czosnek. Warzywa wraz z resztą składników wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy. Następnie wszystko blendujemy. Wypełniamy miseczki z bakłażana i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. 180 stopni góra i dół. Pieczemy około 40 minut.


Gotowe :)

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !