Sposób przygotowania

Umyć i osuszyć kurczaka. Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na 1 łyżce oleju . Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju . Wątróbkę usmażyć na 1 łyżce oleju . Jajko rozdzielić na żółtko i białko . Białko ubić na pianę .Zmiksować w malakserze paluszki z wątróbką i żółtkiem .Wymieszać z usmażoną cebulą , pieczarkami , natką pietruszki , 2 łyżkami masła, pianą z białka . Doprawić solą , pieprzem , majerankiem .Nadziać farszem kurczaka. Spiąć szpilkami do mięsa lub zszyć kurczaka tak by farsz nie wypadał w czasie pieczenia. Kurczaka natrzeć pastą zrobioną z 1 łyżki oliwy, papryki mielonej , curry, majeranku, pieprzu, Ziarenek smaku i majonezu .Włożyć kurczaka do rękawa do pieczenia - dobrze zamknąć . Piec w temperaturze 200 stopni przez godzinę .Wyjąć . Pociąć na porcje , tak by na każdym kawałku kurczaka była porcja farszu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Jaki ciekawy farsz:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !