Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodać jaja, sól, mleko, wymieszać ciasto na jednolita masę i rozprowadzić wodą.

Patelnie dobrze rozgrzać, smarować słoniną i smażyć naleśniki.
Naleśniki smarować serem, zwijać w rulony lub złożyć w prostokąt.

Naleśniki ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem, polać z wierzchu roztopionym tłuszczem ( smalec wymieszany z margaryną ) i zrumienić w piekarniku lub obsmażyć na patelni.

NADZIENIE Z SERA:
Ser zemleć w maszynce, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i dobrze wymieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię takie i polecam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !