Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne ryby w curry

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 3 sztuki
mąki 1 szklanka
curry 3 łyżeczki
soli 2 łyżeczki
pieprzu 2 łyżeczki
przyprawy do ryb 2 łyżeczki
cytryny 0,5 sztuki
olej do smażenia
sałata
karp 6 dzwonków
szczupak 6 dzwonków

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne ryby w curry

Porcje ryb opłukać i osuszyć. Natrzeć przyprawami (solą, pieprzem, przyprawą do ryb oraz currry).Skropić sokiem z cytryny i zostawic na godzinę w lodówce..Jajka rozbić i rozbełtać w miseczce. Mąkę wsypać na talerzyk. Rybę obtoczyć w mące i jajku a nastepnie usmażyć z obu stron na złoty kolor. Ułożyć na sałacie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 01.01.2014 11:34
apetycznie wygląda :)
krystyna330 01.01.2014 11:04
pyszności mniam
Romanowka 01.01.2014 10:25
Dobra taka rybka!
Megg 01.01.2014 10:18
Przepyszne rybki
Bernadeta1 01.01.2014 01:27
super rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak