Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe umyć i osuszyć, następnie pokroić w kostkę. W garnku zagotować 2 szklanki wody, wrzucić na nią mięso, liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i gotować. Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i pokroić w plasterki lub kostkę. Po półgodzinie gotowania do mięsa dodać warzywa. Sos gotować przez 45 minut, następnie zaprawić zawiesiną z mąki, śmietany i wody, dodać tarty chrzan( może być ze słoika). Sos wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bogato
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Zrobnic wiecej na zapas bo pysznie sie zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    też taki robię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię taki do klusków
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    do klusek śląskich świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny sos
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    robię podobny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !