Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Połowę mięsa pokroić w drobną kostkę, pozostałe mięso zemleć w maszynce z dość grubym sitkiem. Słoninę pokroić w słupki cienkie jak zapałki. Wymieszać mięso z czosnkiem roztartym z solą, saletrą, pieprzem, ułożyć w emaliowanej misce i przykryć. Następnego dnia dodać szklankę przegotowanej zimnej wody do mięsa i dokładnie mięso wyrobić. Napełnić masą jelita. Brzegi jelit napełnionych mięsem zawiązać i kiełbasę obsuszyć.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    czuje juz ten zapach
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    To jest to, chociaż jej nie jem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Barbara40

    Ale fajny przepis, to sie maz ucieszy .Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !