Sposób przygotowania

Makaron ugotowac w litrze wody z dodatkiem soli i tluszczu, odcedzic. Warzywa obrac i umyc. Pomidory sparzyc i obrac ze skórki, pokroic na kawalki. Cebule, czosnek pokroic na kosteczke> marchew i pietruszke pokroic na pólplastry. Do garnka z bulinem wrzucic przyprawy (sól, pieprz, papryke), lisc laurowy, cebule, selera, marchew, pietruszke i pomidory, gotowac ok 30 minut na malym ogniu. Na kilka minut przed zakonczeniem gotowania, dodac czosnek, sok z cytryny, cukier ewentualnie sola czy vegeta doprawic do smaku. Zupe podajemy z makaronem.

Komentarze

  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pomidorowa-moja ulubiona zupa!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam pomidorówkę!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pycha
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pięknie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !