Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w panierce sezamowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filetów z ryby morskiej 200 g
mąki ziemniaczanej 1 lyzka
mąki pszennej 3 lyzki
jajko 1
krople octu 2 krople
szklanki wody 1/4 szklanki
ziaren sezamu 50 g
sok z cytryny (niekoniecznie),

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w panierce sezamowej

Rybe oplukac, pokroic na mniejsze porcje i skropic sokiem z cytryny, nastepnie posolic i odstawic na pól godziny. Maki wymieszac i dodac do nich roztrzeoane jajo, wode, ocet, polaczyc z sezamem i dokladnie wymieszac, po czym dostawic na ok 20 min, sezam lekko specznieje. Rozgrzac olej na patelni, kawalki ryby dokladnie moczyc w ciescie, po czym klasc na rozgrzany olej i smazyc po kilka minut kazda ze stron. Po wyjeciu, ulozyc na papierowym reczniku, by odsaczyc nadmiar tluszczu. Znakomite z ziemniakami i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damian10 20.04.2012 21:53
delicje ;)
andzia123 20.03.2012 12:16
fajne
beatkaa153 14.09.2011 08:22
pycha
smakoszek 26.08.2011 06:25
pyszna rybka
SmacznaPyza 28.12.2010 10:51
och, jak ja lubię panierkę z sezamem :-)
eli_555 03.09.2010 22:01
Pyszna rybka.
wedith1 24.08.2010 20:52
Pyszności!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak