Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wp 1/2 kg
polędwica wołowa 1/2 kg
kurki 600 g
cebula 1 szt
marchew 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
fasola 1 puszka
oregano 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurkami

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć mąką. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać mięso, zrumienić ze wszystkich stron. Następnie przełożyć do garnka, dodać drobno posiekany czosnek i przyprawy. Zalać wodą - ok. 1 szkl. i dusić na małym ogniu ok. godziny, mieszając od czasu do czasu i w razie potrzeby podlewając wodą. Na koniec doprawić do smaku. Podawać np. z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.12.2013 23:26
prezentuje się bardzo smacznie
anemon 02.12.2013 16:55
Lubię takie dania bogate w wiele smaków, no i te kurki...
pajbek 02.12.2013 15:26
Pyszny ten gulasz :-)
ssylwiaa 02.12.2013 14:03
bardzo apetycznie wygląda ;)
Izabela9 02.12.2013 13:19
Pyszności. Bardzo fajny pomysł.
aniagdz 02.12.2013 12:42
świetny przepis!
Olga_SK 02.12.2013 12:38
Apetyczne danie!
brioszka 02.12.2013 12:33
ale pyszności!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak