Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Kapustę drobniutko szatkujemy. Słoninę drobniutko kroimy. Cebulę obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Następnie słoninę oraz cebulkę przesmażamy razem na patelni lub w wysokim rondlu. Koperek dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, drobniutko siekamy. Następnie do przesmażonej cebuli i słoniny dodajemy poszatkowaną kapustę oraz posiekany koperek. Całość dusimy do momentu, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec duszenia wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką, całość jeszcze chwilę dusimy. Podajemy do dań mięsnych.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !