Sposób przygotowania

Bakłażany należy umyć i pokroić w małą kostkę.Czosnek,imbir należy obrać i posiekać. Papryczkę chili umyć ,pokroić.
Na patelni rozgrzewamy 200ml oliwy i na niej smażymy bakłażany przez 10minut. Następnie przekładamy do miski kropimy octem i mieszamy. Na patelnię na której jest olej wrzucamy czosnek,imbir,chilli,liście laurowe,goździki,gorczycę,kminek,koper. Mieszamy i wszystko smażymy 3 minuty. Pod koniec dodajemy 4 łyżki soli. Zalewamy bakłażany. Pozostałą oliwę lekko podgrzewamy i mieszamy z miodem. Bakłażany wkładamy do słoika,podlewamy letnią oliwą. Zamykamy. Najlepsza po 3 tygodniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis na pewno spróbuję pozdrawiam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    a ja się zastanawiałam co zrobić z bakłażanami dzięki za przepis
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !