Sposób przygotowania

Kalafior oczyścić i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Posypać pokrojoną w plasterki kiełbasą .. Przygotować beszamel ; masło rozpuścić na patelni dodać zmiażdżony czosnek i mąkę.. wymieszać, zagotować ale nie przyrumieniać. Powoli ciągle mieszając dodawać mleko, tyle by sos uzyskał konsystencję gęstej śmietany.Doprawić do smaku solą i pieprzem, wylać na kalafior z kiełbasą .. po wierzchu posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku ok 20 min. Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joasja

    brzmi smacznie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    dawno nie jadłam kalafiora musze koniecznie wypróbowac Twój przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    czytajac przepis wydaje mi się to byc smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Warto by spróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam kalafiora w sosie czosnkowym,więc i ten pomysł na połączenie tych smaków mi będzie pasował.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    DorotaZ

    Brzmi apetycznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !