Sposób przygotowania

Mleko, mąkę, jajko, cukier waniliowy i dwie łyżki oliwy z oliwek miksujemy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki.

Każdego naleśnika smarujemy dżemem i śmietaną i składamy w trójkąt. Posypujemy cukrem pudrem i smażymy na maśle z obu stron, aż się przyrumieni.

Najlepiej smażyć po 4 sztuki na tej samej patelni, na której uprzednio smażone były naleśniki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    coś dla córki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Nalesniki kazdy lubi ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    naleśniki są super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !