Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka na szybko

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dag
papryka czerwona 1
olej 1 łyżka
cebula 1
ząbek czosnku 1
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
fasola biała z puszki 1 puszka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka na szybko

Boczek, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Boczek podsmażyć na oleju dodać cebulkę, chwilę smażyć. Na koniec dodać paprykę, zmiażdżony czosnek, koncentrat i przyprawy. Podlać odrobiną wody i dusić do miękkości warzyw. Na koniec dodać fasolę i dusić jeszcze 5 minut. W razie konieczności doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 11.10.2013 00:42
jak ja bym zjadła taką fasolkę :) pycha!
alaaa 10.10.2013 21:14
smaczne, bardzo lubię
Izabela9 10.10.2013 20:16
Pyszne danie.
mufinka79 10.10.2013 18:02
Bardzo fajne danie, lubię takie :)
Sylwia26 10.10.2013 17:57
ślinka leci :)
adelajda 10.10.2013 17:55
mój mąż bardzo lubi taką fasolkę :)
juuusta 10.10.2013 17:50
fajne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak