Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka nadziana kapustką

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
grzyby suszone 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
karkówka 1,5 wieprzowa bez kości
kapusta kiszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka nadziana kapustką

Kapustę opłukać pod bieżącą wodą, drobno pokroić, zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele. Gotować ok. 1 godz na wolnym ogniu. Odcedzić i doprawić do smaku. Karkówkę umyć, osuszyć, rozkroić wzdłuż tak, by powstał duży płat. Rozbić i oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Owoce jałowca zmiażdżyć w moździerzu. Połączyć z wszystkimi przyprawami. Mieszanką natrzeć mięso z obu stron. Mięso wstawić na godz do lodówki. Na brzegu mięsa, wzdłuż jego długości, ułożyć farsz. Zrolować i obwiązać nicią. Ułożyć do żaroodpornego naczynia, zamknąć i piec ok. 1,5godz w 180st. Następnie odkryć i piec jeszcze ok. 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.06.2017 10:09
Kapustą jeszcze nie nadziewałam......
caralajna 02.10.2013 07:29
apetyczna :)
Agata
Agata 01.10.2013 18:33
pyszne mięsko:)
Iwusia 30.09.2013 23:38
smaczne mięsko i pysznie doprawione
misia53 28.09.2013 22:25
imponujące mięsko, bardzo pomysłowe....
Janina 27.09.2013 19:59
Smaczne jedzonko;)
Sylwia26 27.09.2013 17:24
ale smakołyk :)
joanna__s 27.09.2013 17:13
Bardzo sycące danie idealne na wystawny obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak