Sposób przygotowania

Buraki dobrze umyć, włożyć do garnka i ugotowac do miękkości. Wystudzić, obrać ze skórki (żeby nie zafarbowały mi rece robie to w rekawicach). Gotowe zetrzec na tarce z dużymi otworami (lub takiej jak do placków ziemniaczanych). Starte buraki przyprawic do smaku cukrem i octem. Włozyc do przygotowanych wcześniej słoików, zamknac i pasteryzować. Słoiki półlitrowe pasteryzuję 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię tak samo i rodzince smakują
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    po prostu świetne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Teraz w sezonie na buraczki warto zrobić z nich zapasy na zimę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !