Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć, usunąć pestkę, pokroić w kostkę. Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na kawałki. Brzoskwinie i jabłko wrzucić do rondelka, polać odrobiną wody, dusić, aż owoce zaczną się rozpadać. Dodać oczyszczone porzeczki, dusić jeszcze chwilę. W razie potrzeby dosłodzić. Białka ubić na sztywno. Żółtka rozmieszać ze szczyptą soli. Dodać do piany z białek razem z przesianą mąką, delikatnie wymieszać. Na patelni z rozpuszczonym masłem usmażyć 2 omlety. Podawać z duszonymi owocami. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    idealne dla łasucha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !