Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek wieprzowe 1 kg
cebula 1 duża
czosnku 3 duże ząbki
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone

Żeberka pokroić na kawałki szerokie na 2 kostki, natrzeć vegetą, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem mielonym. Obłożyć plasterkami cebuli. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na kilka godzin ( najlepiej na noc). Cebulę wyrzucić, żeberka obsmażyć na złoto, przełożyc do garnka, podlać niewielką ilością wody, dodać przyprawy i dusic do miękkości. Powstały sos można zagęścić mąką i podbić smietaną. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:14
Syte jedzenie.
ilka_86 15.04.2012 10:16
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak