Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. W drugiej misce przygotować składniki mokre: jajko, mleko i olej. Do składników suchych wlac składniki mokre, dodać owoce czarnej porzeczki i wszystko razem wymieszać. Do formy nałozyc porcje ciasta, wstawic do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika i piec około 20 minut.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam czarna porzeczka uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja też :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    moja córka przepada z mufnkami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ale ślicznie wyglądają, muszę upiec muffinki :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Zamiast oleju dałam roztpione masło i użyłam mrożonych porzeczek- wyszły przepyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    :D Tak, na masełku wychodzą super! Można też użyć margarynę lub mieszać tłuszcze. Smacznego Ewa :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Śliczne :) Chętnie wypróbuję, ale najpierw muszę kupić specjalne foremki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pyszności masz tutaj :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    już pędze po jagody
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    wyglądają pysznie ,zrobię z czarną porzeczką do święconki mniam
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ja uwielbiam czarną porzeczke
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne babeczki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie muffinki lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !