Sposób przygotowania

Ugotowane i wystudzone mięso wkładam do malaksera. W trakcie rozdrabniania udźca dodaję surowe jajka, roztopione masło sól, pieprz i suszoną bazylią. Gdy mięso uzyska kremową konsystencję przekładam masę do miski i mieszając łączę ją z pociętymi suszonymi pomidorami, listkami świeżej bazylii, bułką tartą i ziarenkami kaparów i kilkoma ziarnami marynowanego zielonego pieprzu. Tak przygotowaną masę przekładam do blaszki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia. Pasztet piekę przez 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po wystudzeniu i schłodzeniu w lodówce serwujemy go. Podałam go ozdobionego kaparami i pomidorkami koktajlowymi, cytryną. Pasztet pyszny. Zniknał w tempie zastraszajacym

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pasztety to jest coś co mogłabym jeść codziennie, ale trudno mi się zebrać, aby zrobić samemu... Wygląda przepysznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo ciekawy przepis na pasztet zaraz powędruje do mojej księgi. Głosik.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !