Sposób przygotowania

*Warzywa obieramy ,ścieramy na tarce o dużych oczkach ,zalewamy niewielką ilością osolonej wody i gotujemy pod przykryciem.
*Pod koniec gotowania wsypujemy opłukane rodzynki.
*Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i dodajemy ją do wina.
*Ugotowane warzywa studzimy,a następnie mieszamy z winem i majonezem.
*Sos doprawiamy do smaku solą ,cukrem ,pieprzem i sokiem z cytryny.
*Odstawiamy na godzinę w chłodnę miejsce .
*Podajemy do zimnego mięsa drobiowego lub ryb.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo ciekawy ,takiego nie znałam
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    szkdoa że niema zdjecia ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla mnie to też coś nowego.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne połączenie składników

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !